Subject: Re: FOSS-Sthlm och jobbannonser

Re: FOSS-Sthlm och jobbannonser

From: Claes Jakobsson <claes_at_versed.se>
Date: Wed, 1 Jun 2011 10:42:37 +0200

Hej,

uppenbarligen är en del för och en del mot att jobbannonser skall få postas på huvudlistan så här är min motivation till en separat lista.

- Lower noise ratio på huvudlistan. Speciellt om det visar sig att det blir många jobbannonser.

- Svårt att dra gränsen vad som är relevanta jobb och vad som inte är det vilket kommer leda till diskussioner likt denna. Har vi en separat lista så kan vi sätta gränsen lite lägre och alla vet att det är jobb-annonser som kommer på den listan och alla kanske inte kommer vara relevanta.

- Tydlig ingång för rekryterare. Idag fattas information om jobb-listan på sajten och vad som är relevanta jobb att posta dit. Vi gör dock alla detta på fritiden och det är inte alltid prioriterat. Vill ni hjälpa till så kan ni forka https://github.com/bagder/foss-sthlm-web och fixa det som fattas.

- Det är enklare att filtrera bort. Visst, man skulle kunna kräva att alla som postar jobb skall skriva [JOBB] eller liknande i subject. De som vill posta jobbannonser kommer garanterat att missa detta och är dom redan prenumeranter så går det iväg direkt. Är det externa som vill posta kommer dom skita i det oavsett hur mycket regler vi sätter och då kommer vi list-admins behöva neka och sen be dom skicka igen vilket gör att dom i förlängningen inte är intresserade av att rekrytera genom listan. Netiquette är svårt och många skiter föraktfullt i det.

/Claes

_______________________________________________
http://foss-sthlm.haxx.se/
http://cool.haxx.se/cgi-bin/mailman/listinfo/foss-sthlm
Received on 2011-06-01