|
CAG
CAG är ett konsultföretag som erbjuder specialister inom i C, C++ och Linux. Våra konsulter har minst 10 års erfarenhet av kvalificerat design- och utvecklingsarbete inom tekniska realtidssystem. |
Daniel och Claes är FOSS-hackers sedan medeltiden och var de som drog igång foss-sthlm.
Hur kan fri programvara och öppen källkod förbättra livet för världens fattiga? Finns det digitala verktyg som kan användas för att stärka frihet och demokrati i utvecklingsländer, eller kan vi hjälpa till att skapa dem? Var med och diskutera och kom med idéer!
Pernilla är webbkonsult i det egna företaget Openhearted där hon vill arbeta för att skapa en bättre värld med hjälp av öppen kommunikation och teknik. Hon delar bland annat med sig av sina erfarenheter från sitt examensarbete i Kenya då hon använde öppen källkod för att hjälpa landets bönder.
Kammarkollegiet har just avslutat upphandlingen "Öppna programvaror 2010". Daniel kommer att kort berätta om upphandlingens upplägg, vilka som fick ramavtal och hans förhoppningar på ramavtalets användande.
Daniel Melin är upphandlare på Inköpscentralen hos Kammarkollegiet där han förutom att upphandla ramavtal till offentlig sektor även har ansvar för FOSS-frågor. Daniel har pysslat med FOSS sen sent 90-tal.
SIP är ett nästan 10 år gammalt protokoll som används för VoIP, men som också har andra användningsområden - chat, presence och applikationsdelning. Det är skrämmande att så få implementationer använder säkerhet och att standarderna för säkerhet inte riktigt hänger ihop. Man kan lätt ana en uppdelning mellan gammal telenätsfilosofi och modern datanätskunskap vad gäller säkerhet i SIP. Här behövs mycket mer krafter som kavlar upp ärmarna och jobbar. Olle fokuserar på SIP men täcker också XMPP/jabber och beskriver implementationer i Asterisk och Kamailio.
Olle E. Johansson har jobbat med öppna standarder för nätverk och Open Source i fler år än han vill erkänna. Han är utvecklare i Asterisk.org och aktiv i Kamailio-projektet. Jobbar dagligen med stora plattformar för realtidskommunikation, alltför ofta med koppling till telenätet. Pratar ofta på konferenser och undervisar i området.
Hur sätter man upp ett projekt? Hur får man folk intresserade? Vilka "måsten" finns det? Vilka saker bör man inte göra? Hur lyckas mitt projekt i en värld som svämmar över av halv-domnade FOSS-projekt? Hur lockar man in nya bidragsgivare?
Daniel är FOSS-hacker sedan mitten av 90-talet. Han leder en handfull projekt och bidrar i ytterligare en binge. Mest känt är kanske curl. Daniel har pysslat med FOSS på fritiden men också jobbat professionellt mycket med och nära foss sedan millenieskiftet. Daniel jobbar på Haxx.
Björn berättar om när Rockbox fick kravbrev från AT&T, Tetris och PopCap och hur detta hanterades.
Björn Stenberg är en av grundarna av open source-projektet Rockbox, en alternativ firmware till bärbara mp3-spelare. Dagtid är han konsult inom inbyggda system på företaget Haxx AB.
Våra sponsorer kommer att bjuda på mackor med dricka att plocka på sig vid ankomst.
Under fikapausen kommer kaffe/te att bjudas på tillsammans med någon typ av bulle/kaka.
Se DSV-sidan för alla detaljer.
Företag eller organisationer som har "annonser" av vilket slag som helst som de vill nå ut med till deltagare, producerar en binge som hamnar på "annons-bordet" på träffen så att besökare som är intresserade kan plocka åt sig och konsumera precis det som de är intresserade av - och de som inte är intresserade slipper.